Nedetid i produktioner er en kostbar affære og bør undgås. Men ved du hvordan?

For at undgå nedetid i produktionen kommer du langt med at sikre beskyttelse af printeren, minimering af kodningsfejl, optimering af printer samt blæk og duo-systemer.

Et af nøgleelementerne, til at opnå en effektiv produktion, er mærkningsudstyret til print af sporbarhedskoder og anden lovpligtig information såsom datomærkning.
Her er fire måder, der sikrer, at kodning- og mærkningsdelen i din produktion fungerer konsistent og med høj driftsikkerhed.

1. Beskyt din printer mod påvirkninger i produktionsmiljøet

Produktionsmiljøet kan være barsk, varmt, vådt, fugtigt eller en kombination af alle faktorer. Daglige nedvaskninger af printere er desuden meget sandsynlige. Det betyder, at du har behov for en printer, der kan modstå produktionsmiljøet uden at tage skade.

Printere med en høj IP-klassificering er essentielle, når det handler om at undgå skader på printerelektronikken – husk at printhovedet også skal være IP-klassificeret. Kabinetter af rustfrit stål vil kunne optimere printerens holdbarhed, og i de mest barske miljøer anbefales ASIS 316 rustfrit stål for den bedste korrosionsbeskyttelse.

Se Dominos Ax-serie, med IP66 klassificering, blive nedvasket i et barskt miljø.

2. Minimer kodningsfejl 

Kodningsfejl er en væsentlig grund til nedetid. Disse kodningsfejl skyldes ofte menneskelige fejl. Derfor er første skridt at sætte begrænsninger for, hvad en operatør kan indtaste direkte på printeren. Dette gøres ved at konfigurere brugerinterfacet, så operatøren kun kan foretage essentielle handlinger.

Ved at flytte designet af etiketskabeloner fra produktionsgulvet minimeres risikoen yderligere. Dette sikrer, at koder designes og håndteres af autoriseret personale via software på en kontor-PC og ikke i selve produktionsmiljøet.

Den allerbedste løsning er helt at fjerne muligheden for menneskelige fejl. Ved at integrere printerne med forretningssystemer, som f.eks. MES og ERP, håndteres koder og printinstrukser automatisk med kun begrænset brug for menneskelig håndtering.

3. Optimer printfunktionaliteten 

Du har brug for tydelige koder – det er hele pointen. Dette kræver, at både printeren og blækket optimeres. Hvis blækdråbeformationen ikke er perfekt, bliver koderne utydelige eller ligefrem ulæselige. F.eks. har de mest avancerede Continuous Inkjet-printere (CIJ) på markedet printhoveder, der skaber den perfekte dråbe hver gang. Dette sikrer en pålidelig og ensartet kodekvalitet selv ved høj hastighed.

4. Duo i stedet for to printere 

Som følge af stadig strengere lovgivning og den stigende efterspørgsel på produktidentifikation og sporbarhed, har mange producenter fået behov for at printe to-linjekoder, da mængden af ​​oplysninger, der skal påføres, i mange tilfælde er steget. For at kunne printe disse koder på flere linjer kan du vælge, at reducere produktionshastigheden ved kodningspunktet eller at investere i to printere. Men ønsker du det?

En anden mulighed er at anvende en CIJ-printer med et duo-system. Derved får du samme printfunktionalitet som ved to printere, men uden de ekstra omkostninger eller løbende vedligeholdelsesudgifter og medfølgende nedetid. Duo-systemer printer to-linjekoder dobbelt så hurtigt som systemer med et enkelt inkjet-system, så producenterne kan opfylde produktionsmål og maksimere deres indtjening.

 

Flere nyheder

Nedvask af hurtig og robust blækstråle printer

Dominos blækstråle printere er velegnet til at stå i hårde produktionsmiljøer og tåler grundig rengøring

Læs mere >

8 årsager til spild som I bør undgå

Læs om 8 årsager til spild i produktionsmiljøer og hvordan I undgår dem og optimerer jeres produktion

Læs mere >

Hvad er stregkoder, og hvorfor er de så vigtige?

Ved du hvad forskellen er på 1D og 2D koder? Eller hvad fordelen er ved stregkoder? Find ud af det her

Læs mere >

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her