Plast

Kodning og mærkning på plast

Vores løsninger til kodning og mærkning på plast klarer selv de hårdeste produktionsmiljøer. Vores løsninger kan både printe datomærkninger og produktionskoder, der opfylder de krav, der er til både fødevarer- og drikkevarerbranchen. Se vores produkter til kodning og mærkning på plast nedenfor og læs eksemplerne for at blive inspireret.

Plast

Produkter til kodning og mærkning på plast

Plast

Kodning og mærkning på plast

Vores løsninger til kodning og mærkning på plast klarer selv de hårdeste produktionsmiljøer. Vores løsninger kan både printe datomærkninger og produktionskoder, der opfylder de krav, der er til både fødevarer- og drikkevarerbranchen. Se vores produkter til kodning og mærkning på plast nedenfor og læs eksemplerne for at blive inspireret.

Produkter til kodning og mærkning på plast

Ax-Serien
F-Serien
Gx-Serien
V-Serien
D-Serien
Ax-Serien
F-Serien
Gx-Serien
V-Serien
D-Serien

Eksempler på udbredte anvendelsesområder

Lasermærkning på plast

Med Dominos D-Serie får I permanent mærkning på blandt andet plastflasker, plastdunke, fleksibelt materiale og hård plast. Laserne kan anvendes ved høj fart og samtidig levere fremragende resultater.

Vil du vide mere? Så læs her

Kodning og mærkning af plast

Dominos Ax-Serie tilføjer nemt produktionskoder og datomærkninger på plastemballage, da der til printerne er udviklet et stort udvalg af blæktyper til forskellige materialer og overflader – flade som buede.

Ax-Serien er en prisvenlig løsning, som stadig leverer høj kvalitet og som har et lavt forbrug af opløsningsmiddel og et minimalt affaldsforbrug. Flere kodninger og layouter kan forudindstilles, hvilket gør det nemt at skifte hvis produktionsplanen ændres. Vores blæk er duftfri og tørrer hurtigt, så det er lettere at håndtere. Samtidigt er vores printere pålidelige og robuste og har minimal service forbundet med dem – så de er altid klar til kodning og mærkning, når man har brug for dem.

Ax-Serien er enkel at opsætte og bruge og kan nemt integreres på produktionslinjen grundet det lette design.

Få optimale koder med det rette blæk

Kodning af plastemballage, efter at de er fyldt, kræver klæbende og holdbart blæk. Dominos store udvalg af blæk er udviklet til at imødekomme de høje krav til fødevareproduktion, og er modstandsdygtigt nok til at holde hele produktets holdbarhed og overvinde problemer fra kondens og opbevaring.

Dominos Ax-serie er meget modstandsdygtig, og imødekommer kravene til højhastighedsproduktioner ved lave temperaturer. Det indbyggede system til overvågning af blækforbrug og blækviskositet medvirker til at reducere spild og bidrager til de lave ejeromkostninger. Printerne er lette, hvilket gør dem nemme at flytte rundt og tilpasse i skiftende produktionslinjer. Printernes IP66-klassificering betyder, at de kan rengøres med store mængder vand.

I udfordrende produktionsmiljøer stilles der krav om høje hastigheder og lave margener. Domino leverer udelukkende printere, der er robuste, pålidelige og som er garanteret til at fungere godt i miljøer, hvor kondens og massiv nedvask er hverdag. Inkjet printeren Ax550i printer direkte på plastflasker med hurtighed, klarhed og konsistens ved brug af blæk, der tørrer ekstremt hurtigt og som aldrig påvirkes af sekundær emballage. Koderne forbliver stabile i hele produktets holdbarhed.

Ax-Serien kan let installeres, hvor det er nødvendigt. Den nye grænseflade tillader print af et ubegrænset antal tekstlinjer og er meget intuitiv.

Kodning og mærkning på plastflasker

Produktionskoder og datomærkninger tilføjes nemt til plastflasker, med det store udvalg af blæktyper til Dominos Ax-serie af Continuous Inkjet-printere (CIJ). Man er således sikret tydelig kodning og mærkning på alle overflader – flade som buede.

Ax-serien er en prisbillig løsning, grundet et robust design med minimalt servicebehov og lavt forbrug af både blæk og makeup. Endelig er Ax-serien meget enkel at opsætte og anvende. Den kan placeres overalt på produktionslinjen, grundet det fleksible design.

Kodning og mærkning på fleksibelt materiale

Mange produkter i poser og tuber, som f.eks. hårfarve og engangsservietter med alkohol, indeholder kemikalier, kan være udfordrende for blæk. Derfor er det vigtigt at vælge en printløsning, der leverer permanente koder, også i forbindelse med kemikalier. Dominos Termotransfer- og inkjet-printere, garanterer print i høj kvalitet hver gang. Printerne er designet til at arbejde i høj hastighed, under de sværeste produktionsbetingelser og har flere affaldsreduktions- / blækoptimeringsfunktioner, der hjælper med at holde driftsomkostningerne på et minimum.

Kodning og mærkning på rør, kabler og ledninger

Alle byggevarer, herunder rør, kabler og ledninger, skal CE-mærkes som tegn på, at de opfylder den europæiske lovgivning og herudover kan der være krav om ledningsidentifikation.

Dominos non-contact Continuous Ink Jet- og laser-printere er velegnet til kodning i høj kvalitet og hastighed på mange forskellige overfladematerialer inden for kabel og tråd.

Dominos Ax-serie printer lynhurtigt variable data og længdeangivelser på kabel, rør og ledninger – og et stort udvalg af forskellige blæktyper, sikrer en fremragende vedhæftningsevne og knivskarp kontrast på farvede materialer. De fleksible printformater tillader forskellige printhøjder i den samme kode.

Mærkning på frosne og kølede mejeriprodukter i fleksibel emballage

Fleksibel emballage anvendes ofte til frosne og kølede mejeriprodukter, som f.eks. diverse oste.

Mejerisektoren er kendetegnet ved innovation og branchen har taget fleksibel emballage til sig, da den giver nye muligheder for pakning af produkter. Dominos printløsninger til frosne og kølede emballager er af høj hastighed, og med effektivitet og permanente koder, der overlever de sværeste produktionsmiljøer. Med den nyeste serie af Continuous Inkjet-printere, har Domino skabt lette, fleksible og billige printere, som adresserer alle producentens kodnings behov.

Vi har udviklet printere, med konstant overvågning af blækstatus, for at reducere forbruget og garantere kvaliteten af hver dråbe. Det giver fødevareproducenterne sikkerhed for skarpe og tydelige print hver gang. Ax-Serien er nem at bruge og nem at flytte grundet dens lave vægt. Det er det perfekte svar på print på fleksibel emballage.

Kodning og mærkning på bakker

Vores systemer er designet til at klare de hårdeste produktionsscenarier i fødevarebranchen.

En bred vifte af kølede og frosne fødevarer pakkes dagligt i bakker. De mange ingredienser, saucer og belægninger samt store temepraturudsvingninger, kan potentielt forstyrre det blæk, der anvendes til print. Men ikke med Dominos Ax-serie. Dominos blæk, der er udviklet til den nyeste serie af Continuous inkjet-printere, er stabilt og holdbart, både når det udsættes for ingredienser samt høje og lave temperaturer, både under produktion og opbevaring. F.eks er en datomærkning tydelig og holdbar med Dominos blæk.

I faciliteter, hvor der produceres fødevarer, betyder nedvaskning mellem produktionsforløb, at printere uundgåeligt udsættes for massiv rengøring, men det er intet problem for Domino-printere grundet den høje IP-klassificering og forseglede elektronik.

Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige teknologier til mærkning – fra småskrift til storskrift-printere og fra mærkning af emballage til mærkning af fødevarer. Vi hjælper gerne med gode råd om, hvilken printer og evt. blæk, der passer bedst til jeres mærkningsbehov.

Høje krav til mærkning på plast

I fødevare-, medicinal- og kosmetikbranchen stilles der store krav til mærkning på blandt andet plast. Det er derfor vigtigt at vælge den rette printerløsning samt blæk. Hos os finder du løsninger, der blandt andet leverer tydelig og holdbar kodning og mærkning.

Læs mere om mærkning på plast.

Kodning og mærkning på sleeves

Sleeves er en special form for krympefilm/shrink-label folie, der – når der påføres varme – krymper, således at filmen overtrækker hele produktet. Det kan derfor være nødvendigt, at printe koder på filmen.

Domino Ax350s intuitive QuickStep-brugerflade sikrer en nem og fejlfri drift, når der kodes på sleeves i travle produktionslinjer. Printernes i-Pulse-printhoved og -blæk sikrer præcis blæktilførsel, eliminerer printhovedrengøring og muliggør flere udskriftsstørrelser. Muligheden for print af koder i høj opløsning og på flere linje gør, at datomærkning og sporbarhedskoder hurtigt printes.

Dominos D-serie lasere anvender hverken blæk eller opløsningsmidler og er derfor meget miljøvenlige. Samtidig har printerne maksimal beskyttelse mod sirupindtrængning, optimerer de samlede omkostninger og er særdeles velegnet til at opfylde den nuværende lovgivning i drikkevarebranchen.

Dominos produkter lever op til alle gældende standarder. De sikrer højkvalitetskodning af lovpligtige datomærkninger og sporbarhedskoder på alle former for sleeves samtidig med, at de opfylder kravene fra RoHS og WEEE (genbrug).

Eksempler på udbredte anvendelsesområder