Fødevarer

Fødevarer

Kodning- og mærkningsløsninger til fødevarebranchen

Vi har igennem mange år leveret printere til mærkning af fødevarer, der lever op til branchens høje krav. Vi har både løsninger til mærkning direkte på fødevarer som eksempelvis på æg, fødevarekontaktmaterialer med fødevaregodkendt blæk og løsninger til mærkning eller etikettering af sekundær og tertiær fødevareemballage.

Populære produkter til fødevarer

Ax-Serien
Gx-Serien
V-Serien
D-Serien
Intrex
M-Serien
T2-C
C-serien

Eksempler til fødevarebranchen

Kodning og mærkning på bakker

Vores systemer er designet til at klare de hårdeste produktionsscenarier i fødevarebranchen.

En bred vifte af kølede og frosne fødevarer pakkes dagligt i bakker. De mange ingredienser, saucer og belægninger samt store temepraturudsvingninger, kan potentielt forstyrre det blæk, der anvendes til print. Men ikke med Dominos Ax-serie. Dominos blæk, der er udviklet til den nyeste serie af Continuous inkjet-printere, er stabilt og holdbart, både når det udsættes for ingredienser samt høje og lave temperaturer, både under produktion og opbevaring. F.eks er en datomærkning tydelig og holdbar med Dominos blæk.

I faciliteter, hvor der produceres fødevarer, betyder nedvaskning mellem produktionsforløb, at printere uundgåeligt udsættes for massiv rengøring, men det er intet problem for Domino-printere grundet den høje IP-klassificering og forseglede elektronik.

Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige teknologier til mærkning – fra småskrift til storskrift-printere og fra mærkning af emballage til mærkning af fødevarer. Vi hjælper gerne med gode råd om, hvilken printer og evt. blæk, der passer bedst til jeres mærkningsbehov.

Kodning og mærkning på bægertoppe

Bægertoppe af alufolie eller PET, også kaldet oblater for kop, er meget anvendt i fødevarebranchen. Disse er meget sårbare over for kontakt og når de skal mærkes, er der derfor brug for en kontaktløs printer, der ikke går på kompromis med hastigheden.

Dominos inkjet- og laserprintere leverer fine detaljer på alufolie-materialer, der samtidig er tydelige at læse.

Med printeren Domino Ax350i får fødevareproducenter mulighed for at printe direkte på folie, med blæk i flere farver. Ved at vælge vores kvalitetsblæk til fødevarer, undgår man risikoen for udtværing eller blækoverførsel.

D-serien af laserprintere har mulighed for at printe samtidigt på flere toppe. Dette øger printmulighederne og gør det desuden muligt at printe flere oplysninger, ud over produktionsdata, såsom symboler og fremmedsprogskarakterer. Disse laserprintere klarer let de mest krævende produktionsmiljøer i fødevarebranchen.

Mærkning på frosne og kølede mejeriprodukter i fleksibel emballage

Fleksibel emballage anvendes ofte til frosne og kølede mejeriprodukter, som f.eks. diverse oste.

Mejerisektoren er kendetegnet ved innovation og branchen har taget fleksibel emballage til sig, da den giver nye muligheder for pakning af produkter. Dominos printløsninger til frosne og kølede emballager er af høj hastighed, og med effektivitet og permanente koder, der overlever de sværeste produktionsmiljøer. Med den nyeste serie af Continuous Inkjet-printere, har Domino skabt lette, fleksible og billige printere, som adresserer alle producentens kodnings behov.

Vi har udviklet printere, med konstant overvågning af blækstatus, for at reducere forbruget og garantere kvaliteten af hver dråbe. Det giver fødevareproducenterne sikkerhed for skarpe og tydelige print hver gang. Ax-Serien er nem at bruge og nem at flytte grundet dens lave vægt. Det er det perfekte svar på print på fleksibel emballage.

Kodning og mærkning af konservesdåser

Til supper, frugter, grøntsager og lignende fødevareprodukter, der ofte kræver en lang holdbarhedstid, er konservesdåser en god løsning. Og heldigvis kan mærkning af konservesdåser ikke være nemmere med Dominos Ax-serie, den nyeste generation af Continuous Inkjet (CIJ) printere.

Printerne leverer tydelige koder på både flade, buede og støbte overflader. Serien er konstrueret med tanke på, at sikre lave driftsomkostninger. De intelligente printere overvåger og justerer løbende blækviskositeten for at reducere anvendelsen af makeup, hvilket sikrer, at printerne altid er klar til udskrivning. Med et meget lavt vedligeholdelseskrav og ingen komplicerede opsætninger, undgås forsinkelser ved skift i produktionen og man er garanteret en maksimal oppetid. Grundet den lave vægt er de desuden nemme at placere. Deres IP66-klassificering betyder, at de kan nedvaskes med f.eks. meget vand.

Få optimale koder med det rette blæk

Kodning af plastemballage, efter at de er fyldt, kræver klæbende og holdbart blæk. Dominos store udvalg af blæk er udviklet til at imødekomme de høje krav til fødevareproduktion, og er modstandsdygtigt nok til at holde hele produktets holdbarhed og overvinde problemer fra kondens og opbevaring.

Dominos Ax-serie er meget modstandsdygtig, og imødekommer kravene til højhastighedsproduktioner ved lave temperaturer. Det indbyggede system til overvågning af blækforbrug og blækviskositet medvirker til at reducere spild og bidrager til de lave ejeromkostninger. Printerne er lette, hvilket gør dem nemme at flytte rundt og tilpasse i skiftende produktionlinjer. Printernes IP66-klassificering betyder, at de kan nedvaskes med store mængder vand.

I udfordrende produktionsmiljøer stilles der krav om høje hastigheder og lave margener. Domino leverer udelukkende printere, der er robuste, pålidelige og som er garanteret til at fungere godt i miljøer, hvor kondens og massiv nedvaskning er hverdag. Inkjet-printeren Ax550i printer direkte på plastflasker med hurtighed, klarhed og konsistens ved brug af blæk, der tørrer ekstremt hurtigt og som aldrig påvirkes af sekundær emballage. Koderne forbliver stabile i hele produktets holdbarhed.

Ax-serien kan let installeres, hvor det er nødvendigt. Den nye grænseflade tillader print af et ubegrænset antal tekstlinjer og er meget intuitiv.

Kodning og mærkning på Tray Sealers

Dominos innovative og stort set servicefri teknologier, optimerer de samlede driftsomkostninger.

Ax350s intuitive QuickStep-brugerflade sikrer en nem og fejlfri drift, når der kodes på tray sealers i travle produktionslinjer. Printernes i-Pulse-printhoved og -blæk sikrer præcis blæktilførsel, eliminerer printhovedrengøring og muliggør flere udskriftsstørrelser. Koder i høj opløsning og på flere linjer sikrer, at datomærkning og sporbarhedskoder hurtigt printes.

Dominos D-serie anvender hverken blæk eller opløsningsmidler og er derfor meget miljøvenlig. Samtidig har den maksimal beskyttelse mod sirupindtrægning og optimerer de samlede omkostninger.

Dominos produkter lever op til alle gældende standarder. De sikrer højkvalitets kodning af lovpligtige datomærkninger og sporbarhedskoder på alle former for Tray Sealers, samtidig med at de opfylder kravene fra RoHS og WEEE (genbrug).

Kodning og mærkning på æggebakker

Æggebakker fremstilles af mange forskellige materialer og Dominos printere kan udskrive på dem alle!

Karton, papirmasse og plast bruges almindeligvis til æggebakker. Vi kan med en bred vifte af hurtigtørrende blæk levere en printløsning, der giver tydelige printdata på alle typer bakker.

En let læselig kode beroliger forbrugerne og signalerer samtidig, at producenten er seriøs og ansvarlig omkring kvalitetskontrol og sporbarhed. Vores G-serie af Thermal Inkjet-printere giver en ren, vedligeholdelsesfri og omkostningseffektiv løsning til udskrivning på æggebakker.

Vi kan desuden tilbyde printere til fremstilling af farveetiketter, der kan anvendes til branding af æggebakkerne eller f.eks. sæsonrelaterede kampagner. TrojanLabel-printerne leverer en omkostningseffektiv løsning.

Kodning og mærkning på æggeskaler

Med blæk, der er specielt designet til direkte kontakt med fødevarer og printere, kan nemt integreres med en række æggepakningsmaskiner. Continuous Inkjet (CIJ) printere er perfekte til mærkning på æg.

Læs mere om kodning og mærkning af fødevarer her.

Dominos Ax-Serie i-Tech-sortimentet indenfor CIJ printere er EU og FDA godkendte, og de integreres problemfrit med højhastighedsproduktionslinjer indenfor æggepakning og opfylder alle kodningskrav der stilles til industriproduktion. Vores blæk har også en fremragende kontrast, som giver en klar synlighed på hvide eller brune æg. Ax-Serien er i stand til at arbejde i ethvert miljø, og det elektroniske kabinet på Ax550i er IP66 klassificeret, som sikrer maksimal beskyttelse under nedvaskning.

De lave omkostninger ved ejerskab og drift gør Ax-Serien til en attraktiv mulighed for de fleste operatører. Og med muligheden for at servicere linjehastigheder på 325 m / min. holder disse let betjente printere trit med de hurtigste æggeproduktioner.

Professionel og lovpligtig mærkning af fødevarer

Lad os hjælpe jer med at finde den rette løsning til jeres kodning- og mærkningsbehov. Mærkning af fødevarer og fødevarer-kontaktmateriale kræver en speciel blæk, der skal være fødevaregodkendt. Med mange års erfaring ved vi lige præcis, hvad der er den rette løsning til jeres behov. Mærkning af fødevarer stiller også en masse andre lovpligtige krav, hvorfor det er vigtigt at vælge den helt korrekte printerløsning, om end der er tale om en inkjet printer eller laserprinter.

Læs mere om mærkning af fødevarer her.

Nyt design på æskerne til rimelige priser

Udvid hurtigt med nye produktvarianter, for at tiltrække nye kunder eller øg salget til eksisterende kunder, med sæsonrelaterede eller salgsfremmende kampagner.

Uanset formålet kan man nu hurtigt og enkelt printe logoer og simpel grafik i fire farver, direkte på konfektureæsker – og i præcis det oplag, man har brug for, således at man slipper for spild. Fleksibiliteten er stor og mulighederne uendelige.

Trojan™ T3-OP muliggør højkvalitets farveprint i fire farver, direkte på alle materialer med blækmodtagelige overflader som for eksempel foldede æsker. Resultatet er flot og i høj opløsning, og kunderne vil værdsætte det.

Etiketter til flasker i høj kvalitet

Domino Systems printere er udviklet til at producere flaskeetiketter i høj kvalitet og til mange forskellige formål og brancher. Vores serier af højkvalitetsprintere er hurtige, pålidelige, nemme at betjene og har samtidig en høj driftssikkerhed, som nemt kan klare de store krav fra blandt andet drikkevarebranchen.

Flaske etiketter til ethvert formål 

Der findes mange forskellige etiketter til flasker, som stiller forskellige krav til de printere, som skal producere dem. Vores printere er udviklet til at kunne producere etiketter til øl flasker, etiketter til vinflasker og mange andre typer af flasker. Vi kan derfor imødekomme ethvert etiketbehov og –krav. Etiketterne printes i farver og antallet af etiketter, som skal produceres, kan også variere fra produktion til produktion, og derfor er det vigtigt med en printer, som kan tage højde for dette og klarer skift i produktionen ofte. Med vores printere har du mulighed for at producere både større og mindre serier af etiketter til flasker, så produktionen tilpasses dit behov hver gang.

Vores printeres hastighed og driftssikkerhed sparer tid, energi og penge

Domino Systems leverer printere, som kan håndtere enhver form for etiketprint og løse drikkevarebranchens krav. Vores printere producerer etiketter til alle type flasker i høj kvalitet og med lang holdbarhed, som kan imødekomme din produktions behov. Alt i alt er Dominos printere ideelle til drikkevarebranchen, hvor deres hastighed og driftssikkerhed sparer tid, energi og penge.

Udover etiketter til flasker tilbyder vi også printere til kodning og mærkning af produkter inden for mange forskellige brancher.

Du kan finde vores løsninger til utallige anvendelsesområder her.

Domino Systems – Vi skræddersyr løsninger til vores kunder

Hos Domino Systems vil vi have den bedste kundetilfredshed. Derfor skræddersyr vi løsninger til vores kunder og deres specifikke behov. Vi leverer teknisk førende produkter i høj kvalitet til vores kunders individuelle behov og tilbyder mange services:

 • Finansiering
 • Fleksible serviceaftaler
 • Installation og træning
 • Operatørkurser
 • OEM-løsninger

Alle Domino Systems ydelser og værdier er med henblik på at skabe kundetilfredshed hos alle vores kunder.

Du kan læse mere om vores services her.

Kontakt os og hør mere

Hos Domino Systems står vi altid klar til at rådgive dig inden for etiketter til flasker og meget andet. Vores dygtige konsulenter kommer også gerne ud til dig og din virksomhed for at se produktionen og give den bedst mulige rådgivning og løsning til dit behov.

Du kan kontakte os på tlf. 47 10 73 00 eller mail kontakt@dominosystems.dk for en uforpligtende dialog eller besøg.

Du kan også udfylde vores kontaktformular, hvorefter vi kontakter dig hurtigst muligt. 

Hos Domino Systems kan du finde alle typer printere til etiketter i den bedste kvalitet

Er du træt af at skulle koordinere og vente på leverandører hver gang, du skal bruge nye etiketter til dine produkter? Hos Domino Systems kan du finde mange forskellige printere, så du selv kan printe dine etiketter. Uanset om du skal bruge etiketter til glas, pap, karton eller til andre materialer, så kan vi hos Domino Systems hjælpe dig med at finde den helt rette printer til lige netop dine behov.

 

Køb printer til etiketter og spar tid og penge

Med din egen etiketprinter er du sikker på, at etiketterne bliver, som du vil have det. Du behøver ikke at sætte et eksternt firma ind i, hvordan du vil have dine etiketter, eller hvordan de skal skæres med din egen etiketprinter. Du kan selv printe nye etiketter, når det passer dig, og du er dermed fri for at skulle planlægge, hvornår du skal bestille nye. Ved at have din egen printer til etiketter sparer du dermed tid, som du kan bruge på andre vigtige opgaver. Samtidig er det en god økonomisk besparelse at printe etikkerne selv, da du undgår at få printet flere etiketter, end du behøver. Du kan dermed se dit indkøb af printer som en investering.

Hos Domino Systems kan du finde printere til ethvert formål og vi sætter en ære i at kunne vejlede dig i at finde lige netop den, som du har brug for. Hos os forhandler vi gode kvalitetsprintere, hvor du blandt andet får følgende funktioner:

 • Høj hastighed
 • Gode kvalitetsprint
 • Nemme at betjene
 • Desktop printere, så du slipper for at skulle finde plads til endnu en stor maskine
 • Mulighed for at printe etiketter i forskellige størrelser, når det passer dig
 • Og meget andet

Hvis du er nysgerrig på, hvad vores printere ellers kan bidrage med, så kan du læse meget mere her.

Køb din printer hos Domino Systems og lav dine egne etiketter til glas

Er du på udkig efter etiketter til vinflasker, eller andre former for glas etiketter, men måske er du usikker på, om det er nogle, du kan printe selv i en ordentlig kvalitet? Vi har stor erfaring med at rådgive om vores printere, så hvis du har brug for vejledning, står vi klar til at hjælpe dig. Etiketter til glas er noget af det, som vi har særlig stor erfaring med. Det er vigtigt, at etiketter på drikkevarer lever op til de store krav, som stilles i drikkevarebranchen, og det går vi op i at vores printere også gør.

Det kan læse mere om her. 

Etiketter fra Domino Systems matcher dine produkter

Hos Domino Systems har vi specialiseret os i at udvikle forskellige kodninger til etiketter, så du kan få lige netop den type etiket, der passer til dit produkt. Hos os finder du blandt andet laserprintere, der kan fremstille krævende mærker til eksempelvis kosmetikprodukter eller fødevarer. Samtidig har vi udviklet vores printere således, at du nemt kan skifte mellem kodninger og derved printe forskellige etiketter til forskellige formål.

Vi leverer professionel rådgivning og produkter af højeste kvalitet

Kunderne hos Domino Systems stiller høje krav til deres etiketter – særligt når det drejer sig om etiketter til glas – og derfor sætter vi høje krav til vores printere. Vi har et bredt udvalg, så du kan finde den printer til etiketter, som du søger, og vi står altid klar til at vejlede dig.

Hvis du har spørgsmål til vores produkter, så kan du kontakte os her. 

Print hurtigt farvefulde logoer og simpel grafik

Papirsposer behøver ikke at være kedelige. Med Trojan™ T3-OP er det muligt, at printe logoer og andet grafik i fire farver, direkte på alle materialer med blækmodtagelige overflader som for eksempel papirsposer.

Trojan™ T3-OP er en omkostningsvenlig digital printer. Med denne printer kan man fremstille præcise oplag og således undgå spild. Det gør det nemt at anvende papirsposer med logo eller grafik, som en del af markedsføringen, i forbindelse med salgsfremmende kampagner, mærkedage, højtider og lignende.

Med digitalt print på papirsposer opnår man flotte iøjnefaldende resultater – og så det er nemt!

Du kan designe og printe dine egne labels med en in-house labelprinter fra Domino Systems

Hos Domino Systems har vi labelprintere, der passer perfekt til alle labelprint behov inden for diverse brancher. Vores innovative printere kan printe labels i professionel kvalitet i alle størrelser, farver og kvantiteter. Det helt unikke ved vores printere er, at du nu omkostningseffektivt kan printe i både større og mindre serier, hvilket giver mere frihed og åbner op for nye muligheder og markeder.

 

De bedste labelprintere på markedet 

Med en QuickLabel printer til labels fra Domino Systems får du en omkostningseffektiv labelprinter af højeste kvalitet, der dækker ethvert behov uanset branchen. Det kan eksempelvis være, du har særlige ønsker i forhold til størrelse og formen på dine labels. Det kan også være, du vil have unikke skriftfarver, såsom hvid, sølv og guld. Det kan også være, du har brug for olie- og vandbestandige labels til eksempelvis fødevarebranchen. Uanset dit behov, så har Domino Systems den rette printer til dig.

QuickLabel til mindre produktioner   

Er du på udkig efter din egen label printer til lidt mindre produktioner, så kan vi anbefale en QuickLabel, der er en desktop printer. Den giver total frihed til selv at designe og printe dine labels omkostningseffektivt i både større og mindre serier. Vi vil især gerne fremhæve nedenstående printere fra QuickLabel:

 • QuickLabel QL-120 – noget af det unikke ved denne printer er bl.a., at du kan printe ekstra smalle etiketter. Se mere her.
 • QuickLabel QL-300 – det enestående ved denne printer er bl.a., at du kan du printe på en hvilken som helst etiketfarve. Derudover er QL-300 den eneste labelprinter, der kan printe med hvid farve. Se mere her.

Udover de ovennævnte fordele ved at vælge en Quicklabel in-house labelprinter, så får du ligeledes følgende fordele:

 • Print serier fra 1 til 20.000 stk.
 • Mindre spild pga. lille lagerbinding
 • Print labels i alle størrelser, farver og kvaliteter
 • Print olie- og vandbestandige labels
 • God til private label, sæsonvarer og tests
 • Lav flere labels i samme kørsel
 • Tilføj nemt dato/lot/batch
 • Brug dit favoritprogram til design
 • Du skal kun have blanke labels på lager
 • Du skal ikke vente på levering af dine labels

Du har mulighed for at bestille en gratis printprøve, så du kan se, hvordan en label, du selv printer, kommer til at se ud.

Vi kommer også meget gerne ud til din virksomhed og giver en demonstration på vores QuickLabel QL-300 og QL-120 printere.

Skræddersyet løsning til netop dine behov

Hos Domino Systems har vi printere til alle formål der leverer flotte resultater hver gang, er nemme at betjene og kan tilpasses enhver produktionslinje og branche, så de opfylder alle de krav og retningslinjer, der er inden for de forskellige industrier. Vi står altid klar til at rådgive og vejlede dig, så du får den helt rette label printer til netop dit behov.

Vil du vide mere om Domino Systems in-house labelprinter?

Er du på udkig efter en professionel printer, der opfylder alle dine behov inden for labelprint, men er du i tvivl om, hvilken en du skal vælge? Så står vi altid klar til at hjælpe dig, så du får den helt rette løsning til netop dit behov.

Du kan finde vores kontaktoplysninger her.

Fødevaregodkendt blæk og andre krav til kodning og mærkning af fødevarer

I henhold til mærkningsforordningen kræves en række obligatoriske oplysninger på færdigpakkede fødevarer. Mærkning af fødevareemballage indebærer blandt andet varebetegnelse, indhold, næringsdeklaration, opbevaring, holdbarhedsangivelser og allergene ingredienser. Dette kan enten mærkes direkte på produktet, på kontaktmaterialer eller på etiketter og kræver ofte fødevaregodkendt blæk.

Mærkning af fødevarer skal være synligt, let at læse og holdbart. Det er derfor rigtig vigtigt, at både printer og forbrugsstoffer er det helt rette. Vi tilbyder et stort udvalg af forskellige løsninger til mærkning af fødevarer. Vi leverer både inkjet printere og lasere, og vi kan altid finde den løsning, der passer bedst til jeres behov. Vælger I en inkjet printer, kan vi tilbyde et stort udvalg af blæktyper med varierende kontrast og vedhæftningsevne, der sikrer tydelige koder selv under vanskelige produktions- og opbevaringsvilkår og som er fødevaregodkendt.

Hvad skal man være opmærksom på?

Frostvarer udsættes ofte for store temperatursvingninger, hvilket kan være en udfordring for mærkningen. Flere fødevareingredienser, saucer og belægninger, kan desuden potentielt interagere med det blæk, der printes med og udfordre holdbarheden af mærkningen. Domino arbejder derfor kontinuerligt på at udvikle og forfine udvalget af blæk, således dette undgås. Vi tilbyder et stort udvalg af blæktyper, der sikrer stabile og holdbare koder.

Vi har ligeledes et bredt udvalg af løsninger til kodning og mærkning – fra småskrift til storskrift printere til mærkning af emballage og mærkning af fødevarer. Vi hjælper gerne med gode råd om hvilken printer og blæk, der passer bedst til jeres mærkningsbehov.

Se hvad andre har gjort

Multimarketing og Domino Systems

I Domino Systems er vi glade for, at vi har hjulpet Multimarketing med at reducere deres produktions- og leveringstid.

DANÆG og Domino Systems

A-Serien og D-Serien - DANÆGs vej til en effektiv og bæredygtig æggepakningsproduktion.

Lakrids By Bülow og Domino Systems

Lakrids by Bülow har valgt etiketprinteren QL-300 - verdens første fem-farve (CMYK+W) tonerbaseret desktop etiketprinter.

Browndog Creamery

Med en QL-120 labelprinter kan Browndog Creamery selv lave lige præcis den mængde labels, de har behov for

Sovena

Ax-Serien understøtter førende industrielle kommunikationsprotokoller, der forenkler installation og automatisering online.