Bæredygtigt print med Cx350i

Den prisvindende leverandør af kodnings- og mærkningsløsninger, Domino Printing Science, fokuserer på virksomheders ambition om at blive mere miljøvenlige, og ønsker at hjælpe sine kunder med at nå deres respektive mål inden for bæredygtig produktion.

Med Cx350i er der nu kommet en mere bæredygtig piezo inkjet løsning på markedet til at printe på sekundær emballage.

Vi erkender, at bæredygtig produktion ikke kan opnås isoleret” siger David Edwards, produktchef hos Domino (PIJ). ”Kodning og mærkning er en integreret del af den global forsygningskæde – og vi har derfor en ambition om, og et ansvar overfor vores kunder og verden generelt, i at sikre, at vores produkter designes med henblik på at minimere CO2 aftrykket.”.

Cx350i er designet ud fra disse ambitioner og med dette ansvar in mente – vores kunder får en bæredygtig løsning, til direkte print på kasser, og det sætter en ny standard for produktudviklingen hos Domino” fortsætter Edwards. ”Printeren er optimeret til at sikre den maksimale kodekvalitet med et minimalt blækforbrug og printer udelukkende med vegetabilsk olie-baseret blæk – resultatet er bæredygtigt print uden at gå på kompromis med kvaliteten.”.

 

Cx350i bæredygtig blæk

Forbedret printkvalitet og mindre blækforbrug

Cx350i er optimeret til at bruge 33% mindre blæk – ved print af stregkoder i en printkvalitet på 200dpi – sammenlignet med Dominos tidligere printere til sekundær emballage. For at imødekomme producenternes høje krav til printkvaliteten af stregkoder på kasser, har Domino arbejdet på at udvikle en printerløsning, der matcher opløsningen – som hos tidligere printere til sekundær emballage – men med en langt bedre printkvalitet.

Mens, opløsning kun drejer sig om blækdråber pr. tomme, er den overordnede printkvalitet også udgjort af størrelsen på blækdråben, dråbeplacering og blækket i sig selv.” siger Edwards. ”Med Cx350i har vi arbejdet med at optimere alle faktorer, der påvirker printkvaliteten. Den forbedrede dråbestørrelse og dråbeplacering – og nu det nye, forbedrede blæk – har gjort det muligt at reducere den samlede mængde blæk, der er nødvendig for at printe koder i høj kvalitet hver gang”.

 

Bæredygtigt, vegetabilsk olie-baseret blæk

Cx350i bruger udelukkende bæredygtig, vegetabilsk olie-baseret blæk, der er specielt udviklet til anvendelse på genanvendelig papemballage. Med den stigende efterspørgsel på genanvendelig emballage de seneste år er det essentielt, at industrien går væk fra mineralolie-baseret løsninger, der bidrager til at øge koncentrationen af skadelig mineralolie i genbrugsemballage.

Vegetabilsk olie-baseret blæk er mindre forurenende end mineralolie og har et mindre indhold af de flygtige organiske forbindelser, VOC. VOC er forurenende gasser, der kan påvirke indeklimaet og danne metan og ozon på jorden. Med mindre end 10% VOC-indhold betragtes Dominos nye blæk som lav-VOC og repræsenterer en 70% reduktion i VOC-indhold sammenlignet med tidligere, mineralolie-baseret løsninger.

Man vil måske tro, at bæredygtighed går på kompromis med ydeevne, men det er ikke sandt.” siger Edwards. ”Vores nye blæk giver førsteklasses resultater med hensyn til kontrast og vedhæftning og har været gennem flere omfattende felttests for at sikre optimal holdbarhed, så producenterne kan være sikre på at printe koder i høj kvalitet, der vil bestå tidens tand”.

Læs mere om Cx350i og kontakt os, hvis du har nogle spørgsmål.

Flere nyheder

Printer validering i medicinalbranchen

Validering er en utrolig vigtig proces i medicinalbranchen. Bliv klogere på, hvad det inkluderer

Læs mere >

Webinar og live demo af Loftware NiceLabel 10

Find ud af hvordan Loftware NiceLabel 10 kan hjælpe jer | Læs mere og tilmeld dig webinar og live demo

Læs mere >

Hvad er forskellen på DM-koder og QR-koder?

QR-koder og Data Matrix koder er begge 2D koder, der bruges til at indkode data. Men hvad er forskellen?

Læs mere >

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her