Er I klar til det udvidede producentansvar? Mærk på genanvendelige papkasser med Cx350i

Den 1. januar 2025 træder det udvidede producentansvar i kraft i Danmark og resten af EU’s medlemslande (GS1 2023). Målet er at reducere mængden af affald ved at stille producenterne til ansvar for affaldsbehandlingen af den emballage, de producerer. For at imødekomme regulativet skal producenterne derfor producere og anvende emballage, der kan genanvendes og ikke blot ender som affald (DI 2023).

Sekundær emballage, så som papkasser, vil være et af de emballageområder, hvor man som producent kan gøre en stor forskel. Når I anvender genanvendeligt emballage, bidrager I nemlig til en cirkulær materialeproces og er dermed med til at minimere affald og mindske Co2-aftrykket.

I Domino Systems A/S har vi over 30 års erfaring med kodning og mærkning på primær, sekundær og tertiær emballage, og vi er klar til at hjælpe med at optimere jeres produktionslinjer, så I kan imødekomme kravene og tage et skridt i en mere bæredygtig retning.

DominoSystems emballage

Print på genanvendelige papkasser med Dominos Cx350i storskrift inkjet-printer

Dominos Cx350i storskrift inkjet-printer kan printe lovpligtige data direkte på sekundær emballage, herunder papkasser, og samtidig reducere jeres forbrug markant. Cx350i anvender blæk baseret på vegetabilsk olie og er derfor ideel til print på genanvendeligt pap.

Med Cx350i sparer I derudover etiketterne og reducerer samtidigt jeres blækforbrug med 33% grundet printerens nøjagtige blækstråle. Cx350i er på mange måder en miljømæssig ansvarlig løsning til kodning og mærkning på sekundær emballage.


Fordelene ved print på papkasser med Cx350i:

  • Direkte mærkning på sekundær emballage uden brug af etiketter
  • 33% mindre blækforbrug
  • Vegetabilsk blæk uden problematiske stoffer
  • Print af variable data i høj kontrast. Herunder GS1-kompatible 1D- og 2D-stregkoder, grafik og logoer m.m.
  • Kontrolsystem med stregkodescanner der sikrer korrekte koder og dermed mindre spild

 

Læs mere om Cx350i her og kontakt os i dag, hvis du er interesseret i at vide mere om det udvidede producentansvar og dets betydning for netop jeres produktion.

Flere nyheder

Mx-Serien automatiserer jeres kodning og mærkning og giver forbedret synlighed i forsyningskæden. Læs her
Sælger I emballage eller emballerede produkter? Ny lov om emballagekrav trådt i kraft 1. april 2024.
Læs mere om lanceringen af Loftware Cloud og find ud af, hvordan du får adgang til alle fordelene

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores Tech News, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her