NYT FRA DOMINO SYSTEMS

Udviklingen er gået stærkt inden for kodning- og mærkningsprintere de seneste år. Der er sket markante fremskridt på områder som driftsikkerhed, blækoptimering og integrationsmuligheder til forretningssystemer som ERP og MES, og udviklingen er på ingen måde slut.

Den teknologiske udvikling har været med til at sætte nye standarder for produktionsindustrierne og dermed nye krav til produktionslinjens samlede effektivitet. Produktions- og emballagemaskiner er blevet hurtigere og mere intelligente og i takt med dette, stilles der større og større krav til mærkning- og etiketteringsudstyret. Mærkningsprintere skal kunne følge med de resterende maskiner i en produktion både i driftssikkerhed og fysisk hastighed men også i forhold til softwareudvikling, da især automatisering af fulde produktionslinjer ses mere hyppigt.

 

Kodning- og mærkningsudstyr er et nødvendigt onde for producenter og kan tilmed være en dyr flaskehals, hvis det ikke fungerer optimalt. Derfor er et af de vigtigste fokuspunkter at optimere driftssikkerheden og derved minimere nedetiden.

Design og funktionalitet er i fokus under udarbejdelse af nye mærkningsprintere. Produktionshaller udgør ofte barske miljøer med både støv og fugtighed i luften, der påvirker blækoptimeringen og maskindriften. Tendensen går derfor mod forsegling af kabinetter og printhoveder, således at man undgår forurening fra fremmedlegemer, der påvirker printkvaliteten og driften. Herudover bliver printerne generelt mindre, så de ikke optager unødigt plads i produktionshallen.

Det er efterhånden blevet en selvfølge, at kodning og mærkning kan integreres fuldt ud i produktionslinjer, så man sikrer korrekte sporbare koder. En af de væsentligste årsager til spild er menneskelige kodningsfejl. Dette undgås ved at integrere printerne med forretningssystemer som ERP og MES, således at printerne modtager koder, data og instruktioner automatisk under produktionen. Herved mindskes behovet for menneskelig indgriben og fejlraten minimeres markant.

På den ene side slås produktioner sammen, og på den anden side udliciteres specifikke funktioner. Begge dele stiller stadig stigende krav om hurtige og nemme skift mellem koder. Derfor tænkes brugervenlighed i stadig stigende grad ind i designet.

På tværs af brancher er Business Intelligence og automatisering kommet i fokus. Cloud-baserede tjenester bidrager stærkt til at overvåge status på mærkningsudstyr men også til at kortlægge og beregne effektivitetsdata.

Når du skal vælge kodning- og mærkningsudstyr, bør du som minimum derfor stille krav til:

  • Minimal nedetid
  • Tydelig og holdbar mærkning
  • Fuld funktionalitet i barske miljøer og lang holdbarhed
  • Nem integration i eksisterende produktionslinjer
  • Høj brugervenlighed
  • Mulighed for databehandling og overvågning mm.

Lever jeres printere også op til kravene i 2020?

Flere nyheder

Prøv NiceLabel Label Cloud gratis i 30 dage

NiceLabel Label Cloud er det førende Software til etiketstyring. Se video med NiceLabel & tilmeld dig her

Læs mere >

Book en præsentation af Dominos Vision System

Vil du også undgå sanktioner og tilbagekaldelse af produkter? Find ud af, hvad R-Serien kan gøre for jer

Læs mere >

Book en Online Demo af T3-OPX

Nu kan du booke en online demo af T3-OPX. Vi viser, hvordan T3-OPX virker, og du får en printprøve efter

Læs mere >

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her