Hvad er IIoT?

Ny teknologi gennem Industrial Internet of Things [IIoT], er i fuld gang med at revolutionere produktionsprocesser i alle faser af forsyningskæden. Men hvad er IIOT? Hvordan virker det? Hvor bliver det brugt og vigtigst af alt, hvilke fordele tilbyder det virksomheder?

Industrial Industry of Things (IIoT) er en udvidelse af Internet of Things (IoT), som forbinder enheder via et online netværk – så de kan kommunikere med brugere, applikationer og enheder indbyrdes.

IoT er ikke noget sci-fi vidunder, det findes allerede i vores hjem. Med smart-TV’er, nyttemålere og smart-køleskabe, er teknologien allerede ved at forme vores adfærd på forbrugerniveau.

IIoT skal ses i et større billede end IoT, hvor det opskalerer potentialet. Det er et netværk af netværk, der forbinder mennesker, enheder, processer og aktiver i alle led i forsyningskæden, så vi kan drive og optimere produktioner på innovative nye måder. En række andre koncepter er forbundet til IIOT, som f.eks.: systemintegration, Big data, og Cloud Computing.

 

Mange produktionsanlæg er bygget op omkring offline systemer, der opererer i siloer. Manglen på sammenkobling øger risikoen for produktionsfejl og dermed også ikke-planlagt nedetid. Tiden er inde for fabrikker til at opgradere til et mere forbundet system.

IIoT giver producenter mulighed for, gennem én platform, at analysere data på alle produktionsstadier og udvide automatiserede processer. Større indsigt i produktionsprocesser gør det muligt for producenterne at øge den samlede udstyrseffektivitet (OEE), reducere menneskelig indgriben og minimere nedetid – og dermed maksimere rentabiliteten.

Et centralt eksempel på IIoT innovation er Cloud, som er et centralt forbindelsespunkt mellem enheder. Tilslutning af fabriksudstyr til Cloud giver producenterne adgang til data om effektiviteten af ​​produktionslinjen, printerstatus og meget mere fra hvor som helst i verden, døgnet rundt. Skyen adskiller sig fra traditionelle WAN-netværk (WAN), idet computerkraft og lagring kan foretages i realtid ud fra brugernes behov, hvilket gør det muligt effektivt at styre fulde produktioner og operationer på enhedsniveau.

 

Dominos i-Techx-platform samler en lang række data om printerdrift – fra blæk og forbrug til løbende ydeevne og slid på komponenter. Dataene sendes til Domino Cloud, hvor det kan tilgås af kunder og af Domino helpdesk-teamet som kan overvåge printere eksternt, diagnosticere fejl og markere potentielle problemer tidligt – før der er opstået nedetid.

IIoT-innovationer, f.eks. som i-Techx og Domino Cloud, sikrer maksimal effektivitet for printere. Dette, kombineret med vores SafeGuard servicepakke, giver det højeste serviceniveau og den bedste forudsigelighed for kunder.

Flere nyheder

Nedvask af hurtig og robust blækstråle printer

Dominos blækstråle printere er velegnet til at stå i hårde produktionsmiljøer og tåler grundig rengøring

Læs mere >

8 årsager til spild som I bør undgå

Læs om 8 årsager til spild i produktionsmiljøer og hvordan I undgår dem og optimerer jeres produktion

Læs mere >

Hvad er stregkoder, og hvorfor er de så vigtige?

Ved du hvad forskellen er på 1D og 2D koder? Eller hvad fordelen er ved stregkoder? Find ud af det her

Læs mere >

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her