Mærkning på blisterpakker

Blisterpakker skal næsten altid indeholde lovpligtig information om det gængse produkt, og det er derfor vigtigt at kunne printe tydelige og holdbare koder på pakkerne. Men hvordan mærker man som producent på den lidt atypiske form, som blisterpakker har? Det spørgsmål, vil vi gerne gøre dig klogere på i dette blogindlæg.

 

Hvad er en blisterpakke?

Ordet ”blisterpakker” dækker over mange forskellige typer af præformede plastikpakker med blisterbobler i, der er skabt til at beskytte forbrugsvarer så som medicin, legetøj og elektronik. Blisterpakker beskytter blandt andet produkterne mod fugt, forurening, beskadigelse og – med den rette plastsammensætning- også mod UV-stråler. Desuden er blisterpakkerne også med til at reducere emballageomkostningerne, da pakkernes plastemballage fjerner behovet for yderligere beskyttende emballage. Så hvilke løsningsmuligheder har du som producent, når du ønsker at printe på blisterpakker?

Der findes forskellige teknologier til print på blisterpakker alt efter kodens kompleksitet. Lasere, Termiske inkjet-printere samt overprintere er fleksible og omkostningseffektive printløsninger, der maksimerer oppetiden, sikrer høj kvalitet og hjælper med at sikre, at man som producent overholder lovgivningen med sin kodning – selv på materialer, der er svære at mærke på.

Der er flere faktorer, der afgør, hvilken løsning der passer bedst til jeres behov. I Domino Systems er vi altid klar til at hjælpe jer med at finde den helt rette løsning for jer.

 

Hvilke udfordringer kan man støde på, når man ønsker at kode på blisterpakkerne?

Udfordringerne ved blisterpakker

 

Dominos løsninger til kodning og mærkning

Laserne fra Dominos D-Serie

Dominos D-Serie af lasere kan mærke flere linjer tekst og leverer altid fleksibel mærkning i ultrahøj kvalitet og hastighed på mange forskellige materialer. Derudover kan laserne både producere manuelt læsbare og maskinlæsbare koder, såvel som løsninger, der sikrer jer, at I overholder gældende lovkrav til serialisering og sporing.

Laserne kræver ikke blæk eller opløsningsmidler, hvilket minimerer både ressourcer og tørretid, og deres IP65-klassificeringer gør dem velegnede til selv de mest barske miljøer. D-Serien kan styres fra alternative placeringer, og det unikke I-Tech-scanningshoved er det hurtigste på markedet og designet til at være pålideligt, kompakt og justerbart.

 

Læs også om Dominos F-serie af fiberlaserer, der kan printe på en bred vifte af forskellige materialer.

 

TIJ-printerne fra Gx-Serien

Gx-Seriens TIJ-printere er alsidige, nemme at integrere og nemme at betjene. Printerne er en god alt-i-én-løsning til at kode på blisterpakker med en høj hastighed og en grafik på op til 600 dpi.

De er ikke kun ideelle til serie- og datomærkning men også til komplekse kodeformater, kontrolvejning og track & trace-applikationer på tværs af FMCG-industrier. De producerer læsbarhedskoder i højeste kvalitet ved brug af Dominos blæk og er fuldt ud kompatible med farmaceutiske regler (fx EU, FMD, US DQSA) henholdt GS1-standarder og kan inkluderes i et 21 CFR Part 11-valideret system.

Vores TIJ-printere udskriver holdbare koder, der er modstandsdygtige over for ridser og andre mærker samt logoer og grafik på elektronik, metal, aluminium eller PCB. Hurtige tørretider og god vedhæftning giver optimal ydeevne på hurtige produktionslinjer. Og når det kommer til vedligeholdelse, så kræver Gx-Serien næsten igen service, da den kun kræver udskiftning af patroner.

 

TTO-overprinter fra V-Serien

Med printerne fra V-Serien holder I de samlede omkostninger lave. Desuden får i en overprinter, som passer ind i næsten alle eksisterende termiske overførselsbeslag og holder derfor installationsomkostningerne på et minimum. V-Seriens vægt er blevet reduceret med 40%, hvilket også er med til at minimere miljøpåvirkningen og CO2-aftrykket fra din produktionslinje.

Dominos avancerede V230i-printermodel kan rumme de længste båndruller i branchen. Dette kræver et lavere antal farvebåndsudskiftninger og giver samtidigt en meget højere produktionslinjegennemstrømning. I-Tech-bånddrevet sikrer jer en klar og skarp kodning ved at opretholde båndspændingen, optimere din produktionshastighed og praktisk talt eliminere nedetid.

 

 

Skal vi hjælpe jer med den rette løsning?

Er du interesseret I at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at printe eller mærke på jeres blisterpakker, så kontakt til os endelig. Vi kan helt sikkert finde den helt rigtige løsning til jeres behov.

 

Læs den originale tekst (Eng) her.

Flere nyheder

Mx-Serien automatiserer jeres kodning og mærkning og giver forbedret synlighed i forsyningskæden. Læs her
Sælger I emballage eller emballerede produkter? Ny lov om emballagekrav trådt i kraft 1. april 2024.
Læs mere om lanceringen af Loftware Cloud og find ud af, hvordan du får adgang til alle fordelene

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores Tech News, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her