Krav om mærkning af vin fra december 2023

Fra december 2023 blev det et lovkrav at forsyne alle vinflasker med en række informationer.

Som drikkevareproducent er det nu blevet et krav, at du trykker ernæringsdeklaration og allergener direkte på vinetiketten. Resterende informationer kan du vælge at formidle gennem en QR-kode på etiketten, der leder hen på en hjemmeside med informationerne, eller inkludere dem på etiketten.

De nye vinetiketter i EU skal inkludere informationer som:

 • Druekategori
 • PDO/PGI-betegnelse
 • Alkoholprocent
 • Oprindelse
 • Tapperi-/producent-/forhandlernavn
 • Nettoindhold
 • Sukkerindhold (for mousserende vine)
 • Ernæringsdeklaration
 • Ingrediensliste
 • Allergener
 • Mindst holdbarhedsdato for non-alkoholiserede drueprodukter

 

Disse omfattende etiketter sigter mod at give forbrugerne maksimal gennemsigtighed ved valg og køb af vin. Reglerne gælder for vine og vinprodukter fra høsten 2024 og fremefter. Vine, der er produceret før den 8. december 2023, er undtaget, indtil lagrene er tømt.

Uanset hvilken af disse løsninger du vælger, kan vi hos Domino Systems A/S bistå jer med at finde en løsning, der imødekommer de nye mærkningskrav til etiketterne.

 

Digitalt UV-inkjet tryk af QR-koder på vinetiketter

Dominos K-Serie er den ideelle digitale trykmaskine til QR-koder på vinetiketter.

Den digitale UV-Inkjet trykmaskine kombinerer variabel dataudskrivning (VDP) med imponerende produktivitet og en printkvalitet på 600 dpi på en bred vifte af coatede og uncoatede materialer. Med K600i kan du trykke data i høj kvalitet, alfanumerisk tekst, stregkoder og 2D-koder, herunder QR-koden, samt grafik i hastigheder på op til 200 m/min.

Gør jeres vinetiket-produktion mere effektiv og imponerende med Dominos K-Serie, og oplev enestående trykkvalitet og hastighed af QR-kodemærkning, der imødekommer jeres kunders krav.

 

Mærkning af vinetiketter

Til jer der ikke har behov for en digital trykmaskine, men som vil mærke på jeres etiketter selv, så har Domino også en række andre produkter, der er yderst ideelle.

 

Præcis mærkning på vinetiketter med Dominos Gx-Serie (TIJ)

Dominos Gx-Serie af termisk inkjet printere (TIJ) er designet til at producere koder af høj kvalitet. Disse printere kan effektivt kode alfanumerisk tekst, stregkoder og 2D-koder på selv de mest krævende materialer. Det kompakte printhoved integreres let i eksisterende produktionslinjer og kan monteres i op til 25 meter væk fra controlleren.

Få tydelig og pålidelig mærkning på vinetiketter med Dominos Gx-Serie. Printerne er en pålidelig og effektiv løsning til mærkning af vinetiketter med høj kvalitet og præcision.

 

Tydelig mærkning på forskellige typer vinetiketter

En anden løsning fra Domino er V- og Vx-Serien af termo transfer overprintere (TTO), der er designet til at mærke på labels og fleksibelt materiale. TTO-printerne leverer 2D-koder, herunder QR-koder, og grafik i høj kvalitet. Dette sikrer, at mærkningen på vinetiketter er tydelig, præcis og af topkvalitet. Printerne anvender 60% mindre farvebånd sammenlignet med andre lignende produkter, hvilket giver en øget pålidelighed og reducerer nedetiden. Samtidig reduceres omkostningerne og mærkningsprocessen bliver mere bæredygtig.

Samlet set er V- og Vx-Serien af TTO-printere en ideel løsning til mærkning på vinetiketter, der kombinerer præcision, kvalitet og effektivitet med et fokus på pålidelighed og bæredygtighed.

 

Permanent mærkning på vinetiketter med Dominos Co2 lasere

Hvis man ønsker en permanent mærkning, så er Dominos D-Serie af Co2-lasere yderst velegnet.

Dominos D-Serie består af lasere baseret på Domino’s i-Tech-teknologi. Laserne leverer hurtig og permanent lasermærkning på en bred vifte af materialer. D-Serien leverer ubegrænset tekst i alle retninger og i flere forskellige skrifttyper og størrelser. Dette muliggør en fleksibel og tilpasset mærkning, der opfylder specifikke krav og designpræferencer. Samtidig mærker den grafik og 2D-matrixkoder med høj kvalitet, hvilket sikrer overholdelse af lovkravene til mærkning på vinetiketter.

Hvis I ønsker en pålidelig og effektiv løsning, der kombinerer hastighed, kvalitet og alsidighed for at imødekomme specifikke behov inden for mærkning på vinetiketter, så skal I vælge D-Serien.

 

Skal vi hjælpe med en løsning til mærkning på vinetiketter?

Med over 30 års erfaring inden for kodning og mærkning af drikkevarer kan vores erfarne konsulenter vejlede jer i valget af den optimale mærkningsløsning til mærkning på vinetiketter.

Skal vi hjælpe? Kontakt os i dag og få vejledning af en af vores dygtige konsulenter.

Kilde

Flere nyheder

Mx-Serien automatiserer jeres kodning og mærkning og giver forbedret synlighed i forsyningskæden. Læs her
Sælger I emballage eller emballerede produkter? Ny lov om emballagekrav trådt i kraft 1. april 2024.
Læs mere om lanceringen af Loftware Cloud og find ud af, hvordan du får adgang til alle fordelene

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores Tech News, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her