Kan smarte stregkoder være med til at reducere madspild på detail- og forbrugerniveau?
Dette spørgsmål var omdrejningspunktet for GS1 Denmarks årlige forum, som i år handlede om smarte stregkoders potentiale i reduktionen af madspild. Ifølge FN’s verdensmål 12 del 3, skal vi globalt set arbejde mod en halvering af madspild frem mod 2030, og som producent, detailhandel og forbruger har vi et samlet ansvar for at reducere madspildet. Men hvordan kan smarte stregkoder være med til at gøre en forskel?
Et go’ fra GS1 Forum 2022 til smarte stregkoder
På GS1 Forum blev 2D-/smarte stregkoder fremlagt og debatteret som en del af løsningen, og der var bred enighed om, at smarte stregkoder kan være vejen frem i bekæmpelsen af madspild på detail- og forbrugerniveau. Smarte stregkoder kan blandt andet være med til at sikre:
- en bedre lagerstyring og dertil en mere præcis varebestilling, så man undgår spildmængder.
- en mere hurtig og effektiv tilbagekaldelse af madvarer.
- en øget mulighed for at kommunikere direkte med forbrugeren.
Kom i gang – som producent
Men hvordan kommer man som producent i gang med at printe smarte stregkoder på fødevarer? Med over 30 års erfaring med kodning & mærkning i fødevarebranchen kan vi i samarbejde med jer finde den løsning, som passer bedst til netop jeres behov og produktion.
Alle produktioner er forskellige, og vi i Domino Systems A/S er eksperter i at finde de kodning-, mærkning- og etiketteringsløsninger, som matcher jeres produktionsbehov og imødekommer jeres ønsker.
Kontakt en af vores erfarne konsulenter og kom godt i gang.
Læs mere om mærkning af fødevarer med produkter fra Domino Systems A/S
Kom i gang – som forbruger
Er du nysgerrig på, hvad du som forbruger selv kan gøre for at mindske dit madspild? Så kan du læse vores blogindlæg om datomærkning af fødevarer, der blandt andet giver dig svaret på, hvornår det er tilstrækkeligt nok at lugte sig frem til, om en fødevare- eller drikkevare kan spises eller drikkes.
Læs mere om fødevarers holdbarhed her.
Læs mere om datomærkningen på fødevarer – hvordan skal de læses?