Domino hjalp Nordic Sugar med pålidelig PALM-løsning til produktionen

Efteråret er en travl tid for den vigtige producent af sukker-baseret produkter til det nordeuropæiske marked, Nordic Sugar – Specielt når en høst har overgået forventningerne.

Hvert år dyrkes over tre millioner sukkerroer i Sydsverige, der transporteres til Sveriges eneste sukkerroeforarbejdningsanlæg. Men før de sukkerbaserede produkter kan nå ud i butikkerne i Europa, skal de etiketteres korrekt, for at sikre at de gældende EU-regulativer til sporing overholdes. For at imødekomme dette har Nordic Sugar i Sverige installeret Dominos M230i-S4 til Print and Apply på fronten af alle kasser til deres sirup-flasker.

 

 

Fra roe til sukker

Hvert år i midten af september begynder landmændene i sukkerlandbruget i Sydsverige at høste deres afgrøder. I løbet ad efteråret høster de i gennemsnit 18,5 tons sukkerroer om dagen, der transporteres til forarbejdningsanlægget i Örtofta. Roerne bliver vasket og skåret, før de laves om til rå saft. Herefter filtreres og fordampes sukkerroerne, før de forarbejdes til sukkerpulver.

Hvert år producerer Nordic Sugar omkring tre millioner ton sukker. 80% af sukkeret bliver solgt til fødevareproducenter i Nordeuropa til yderligere forarbejdning, mens de resterende 20% bliver brugt til fremstilling af produkter – herunder sukkerterninger og syltesukker med mere. Disse produkter bliver solgt under Brandet, Dansukker, til butikker rundt omkring i Europa. Et andet velkendt produkt fra Nordic Sugars sortiment er deres sirup, som ofte bruges til bagning.

”Det er meget vigtigt, at alle maskiner på produktionslinjen er pålidelige og kan følge med den høje produktionshastighed, så uventet og dyr nedetid bliver minimeret. Med M230i-S4 føler vi os sikre på, at etiketteringen af alle vores produkter lever op til vores krav.” fortæller Benny Ahlberg, Support Engineer, Automation & Software hos Nordic Sugar.

 

Etikettering af bakker

På produktionslinjen i Arlöv, hvor al sirup produceres, bliver den varme sirup med forskellige smage hældt på plasttuber eller flasker. Den færdigpakkede sirup bliver derefter overført til udstillingsbakker med henholdsvis 8 og 14 produkter på hver, hvilket gør det nemt for forhandlerne at fylde nye varer på hylderne.

Inden bakkerne bliver etiketteret, pakkes de i krympefolie for at sikre, at de overholder kravene til fødevaresikkerhed og sporing. For at imødekomme Nordic Sugars krav til etikettering blev M230i-S4 succesfuldt installeret i juni 2019. Print-and-apply-løsningen fra Dominos M-Serie er blevet taget rigtig godt i mod af produktionsteamet. Den valgte konfiguration gør det muligt for M230i-S4 at mærke bakker, der indeholder både høje flasker og lave bøtter, samtidig med at den kommer meget tæt på transportbåndet.

 

M230i-S4 printer tydelige etiketter med f.eks.:

  • Produktinformation
  • Produktionsdato
  • Bedst-før-dato
  • Lot-nr.
  • EAN-nr.
  • Varenummer
  • Stregkode

 

TouchPanelet til M-Serien, som Nordic Sugar har tilvalgt, har gjort det nemmere for operatørerne at vælge den rette etiket. Resultatet heraf er færre produktionsstop forårsaget af menneskelige fejl.

”Vi er meget tilfredse med samarbejdet med Domino Sweden. I et hurtigt skiftende miljø betyder god service og support alt.” Benny Ahlberg, Support Engineer, Automation and Software hos Nordic Sugar.

 

Læs original tekst (Eng.) her

Læs flere succeshistorier