Cook Inov er en fransk familieejet virksomhed, som er specialiseret i at designe og producere gourmet-dåsemad, økologiske og ernæringsrige kulinariske produkter for fødevarebrands i babymads-, helse-, diæt- og sportssektoren samt kulinariske færdigretter. Virksomheden blev grundlagt i 1997 og har altid arbejdet tæt sammen med sine kunder i udviklingen af opskrifter og design af deres produkter. Produkterne kommer i et bredt udvalg af produktemballager – herunder poser, glaskrukker, plastskåle og -bakker m.m.

For Cook Inov er det altafgørende at være innovative og levere høj kvalitet. De har opnået adskillige certificeringer inden for babymad, der garanterer, at deres produkter lever op til de hårde krav til fødevaresikkerhed, der er på området.

 

Udfordringerne for Cook Inov

Cook Inov brugte et gammelt og forældet LOMA-kontrolvejningssystem, der havde talt sine dage. Systemet kunne ikke længere imødekomme forholdene i et travlt og fugtigt produktionsmiljø, og Cook Inov begyndte derfor at opleve uønsket nedetid på produktionen. Derudover var deres daværende kontrolvejningssystem ikke i stand til at modstå en hyppig rengøring med højtryksspuling. Med deres store interesse for innovative løsninger, kvalitet og sikkerhed var Cook Inov ikke i tvivl om, at de skulle opgradere deres løsning.

 

Mulighederne

Cook Inov, der arbejder i et miljø med barske nedvaskningsbehov, krævede en maskine, der kunne levere et pålideligt produktionsflov uden nedetid og som kunne øge deres OEE. Virksomheden indså, at de havde brug for et IP69-klassificeret system, som de nemt kunne rengøre – og som var velegnet til et fugtigt produktionsmiljø. Et andet krav var, at systemet skulle have en låsbar beholder til ubrugelige produkter for at stoppe den unødvendige dobbelthåndtering af disse. Systemet skulle også have aftagelige toppaneler for at give synlig adgang til transportbåndet uden at gå på kompromis med sikkerheden. Cook Inov har altid været meget tilfredse med LOMAs fremragende service og bad derfor LOMA om at levere et kontrolvejningssystem, der imødekom deres specifikke krav.

 

Løsningen

LOMA anbefalede dem at investere i deres CW3 RUN-WET® kontrolvejningssystem, som er specielt designet til at modstå hårde produktionsmiljøer med høje temperaturer og tryk. CW3 Run-WET® kontrolvejningssystem, der er IP69-klassificeret, har et væld af nye funktioner og smarte designdetaljer. Dette inkluderer blandt andet et kabinet, der er let at rengøre, samt reducering af komponenter, der kan ophobe forurenende stoffer for optimal og grundig rengøring uden risiko for vandindtrængning.

Systemet kræver ingen tørretid efter rengøring, hvilket gør det muligt at starte det med det samme. På denne måde forbedres OEE markant. Sammen med en lettere og mere effektiv rengøring sikrer systemets automatiske middelvægt-korrigering, at lovkravene til vægten overholdes. Den automatiske afvisningsfunktion består af en Air Blaster, der skyder produktet væk samt en aflåselig beholder til de afviste produkter. På denne måde minimerer man nedetiden samtidig med, at man sikrer, at ubrugelige produkter fjernes korrekt. Derudover giver aftagelige toppaneler nem adgang til at rengøre og inspicere transportbåndet uden at gå på kompromis med sikkerheden.

 

”Som en innovativ virksomhed havde vi brug for en kontrolvægtsløsning, der matchede vores innovative etos, og erstattede vores daværende system, som ikke længere levede op til denne bias. Da vi kender LOMAs maskinkvalitet og pålidelighed, samt overlegne service, henvendte vi os til dem for at få en erstatningsmaskine, der ville opfylde vores behov”

”Vores nye RUN-WET-maskine er en tydelig opgradering. Ikke alene har vi oplevet, at vores produktionseffektivitet er steget markant, siden maskinen er blevet installeret, men den er også nem at bruge og meget pålidelig.”

”Alt i alt er vores erfaring med LOMA helt igennem positiv – og vi ser frem til at forsætte samarbejdet med dem” – Mr Frédéric Bolzinger, Maintance Manager, Cook Inov

 

Cook Inov’s oplevelse af designfordelene ved CW3 RUN-WET®:

  • Testet i henhold til IP69-standarder for højtryksspuling og rengøring med høje temperaturer
  • Ingen kroge og snævre mellemrum så den nemt og hurtigt kan dybderenses, hvilket minimerer bakterieophobning, da der ikke samler sig snavs
  • Indeholder aftagelige dæksler med valgfrit sikkerhedslysgardin, hvilket muliggør produktsynlighed uden afbrydelser, og gør det nemt at rengøre og afmontere båndet
  • Låsbar affaldsbeholder til ubrugelige produkter
  • Pålidelig og nem brugerfladen

 

Produktionsfordele:

  • Produktflow forbedret efter installation af deres nye kontrolvægt, hvor produkter, der ikke er i overensstemmelse med produktkravene, frasortes og kasseres automatisk
  • OEE er steget grundet nem rengøring og igen tørretid af maskinen, der er klar til brug direkte efter vask
  • Pålideligt system og service i særklasse

 

Fakta om Cook Inov:

  • Etableret i 1997 med over 55 medarbejdere
  • Specialiseret i innovative designs – udvikler og producere innovative produkter

 

LOMA-systemet:

 

Læs original tekst (Eng.) her

Læs flere succeshistorier