Med en metaldetektionsløsning fra Loma kunne Cake imødekomme deres fødevaresikkerhedsstrategi

Cake (Lomond Foods Ltd) er en familieejet virksomhed, der blev stiftet i 2011 med ønsket om at producere hjemmelavede kager, scones og bradepande-kager i den allerbedste kvalitet. I dag drives virksomheden af Lauren Ingram, datter af Cake-stifterne Sam og Barbara Henderson. Alle Cakes produkter er hjemmelavede og derefter nænsomt pakket ind i 100% genanvendeligt emballage.

Cake ønskede at finde en løsning, der skulle hjælpe dem med at sikre deres kagers kvalitet og forbrugersikkerheden. De kontaktede derfor Loma for at finde en automatiseret løsning til kontrol og inspektion af kagerne.

 

Cakes udfordring

Cakes forretning blev hurtigt en succes, og kundeskaren og firmaet voksede i en fart. Cake havde derfor allerede eksisterende systemer til kvalitetskontrol af deres produkter, men de ønskede at automatisere deres løsninger og optimere deres produktion. Løsningen skulle være langsigtet og understøtte deres kvalitetspolitik – og desuden gøre dem i stand til at køre kontrolprocesser på samme niveau som de helt store producenter på markedet.

Cake besluttede at få en SALSA-akkreditering (Safe and Local Sourcing Accreditation)* som et led i deres kvalitetsudvikling og for at øge kundernes tillid. Behovet for en metaldetektor var herunder ikke et krav i henhold til akkrediteringen, men Cake besluttede sig alligevel for at købe en metaldetektor som en del af deres fødevaresikkerhedsstrategi.

Cakes ønsker

Cake ønskede en metaldetektorløsning, der skulle muliggøre automatiseret kontrol af deres bagværk. Deres krav til systemet var, at det skulle levere en yderst pålidelig kontrol. For Cake var det derudover vigtigt, at deres nye kontrol- og inspektionssystem var prisvenligt og leveret af et firma med et godt renomme.

 

Kontrol- og inspektionssystemet skulle anvendes til:

– Detektion af metalliske fremmedlegemer af jernholdigt, ikke-jernholdigt og rustfrit stål i varierende størrelse (fra 2 mm. til 7 mm.)

 

Løsningen

På baggrund af Cakes ønsker foreslog Loma en metaldetektor fra X5-Serien, da den ville imødekomme deres krav til metaldetektorens kvalitet, pålidelighed og pris. Systemet ville desuden gøre det muligt for Cake at imødekomme deres fødevaresikkerhedspolitik og sikre, at de opfyldte mange af detailhandlens COP-standarder (Code of Practice).

Anne McDonald, Teknisk Chef hos Cake, fortæller:

“Lomas løsninger er installeret hos mange af de største fødevareproducenter, der arbejder efter retail-standarder såvel som BRC og andre globale fødevaresikkerhedsprogrammer. Selvom vi blot er en mindre producent, oplever vi, at servicen og supporten af systemet altid er stabil og rettidig – så vores produktion kan køre, som den skal.”

”Vores produktionsteam fik hurtigt det nye metaldetektorsystem ind under huden – og blev hurtigt gode til at betjene det. Fordelen ved at have installeret systemet er yderligere, at vores kunder nu ved, at vi hos Cake kan garantere den bedste kvalitet, da alle vores produkter kontrolleres og tjekkes for metalliske fremmedlegemer. Det er også til stor glæde for vores miljøansvarlige, at vi har styr på denne vigtige del af vores produktion.”

 

Fordelene for Cake med metaldetektoren fra Loma:

  • En mere effektiv kontrolproces sammenlignet med den tidligere, manuelle proces
  • Pålidelig inspektion af metalfremmedlegemer uden nogle fejlafvisninger
  • Metaldetektoren gør det muligt for Cake at konkurrere med de store fødevareproducenter på markedet
  • Prisvenlig løsning fra Loma, som har eksisteret i over 50 år
  • Ekspertisesupport af metaldetektoren

 

”Loma er et veletableret og troværdigt brand, som virkelig forstår de behov, man har som fødevareproducent – og de leverer hurtig og professionel hjælp og support. Vores bageri er nu BRC A-akkrediteret og vores metaldetektor fra Loma er i høj grad med til at opfylde kravene til dette høje sikkerhedsniveau. Metaldetektoren har erstattet de tidskrævende manuelle, visuelle kontroller, som vi anvendte før. Vores metaldetektor fra Loma er en del af vores fødevaresikkerhedsstrategi – og vi er 100% tilfredse med at have den som et Critical Control Point på vores produktionslinje.”

Lauren Ingram, Bagerichef hos Cake.

 

Skal vi hjælpe jer?

I Domino Systems A/S er vi stolte samarbejdspartnere med Loma, og vi leverer en bred vifte af de robuste, brugervenlige og kvalitetssikre kontrol- og inspektionssystemer fra Lomas produktportefølje. Vores dygtige konsulenter er altid klar til at rådgive jer i, hvilke systemer der passer bedst til lige netop jeres produktionsbehov.

Læs mere om de forskellige kontrol- og inspektionssystemer fra Loma.

Kontakt os i dag, hvis du er interesseret i at høre mere om de mange løsninger til kontrol og inspektion fra Loma.

 

* SALSA er en fødevaresikkerheds-certificering som udstedes til små lokale producenter, der producerer og leverer fødevareprodukter ud fra gældende fødevarestandarder.

 

Læs original tekst (Eng.) her

Læs flere succeshistorier