Aflivning af Myter om Digitalt Tryk

Ben Ginesi, European Sales Manager for Digital Corrugated Packaging hos Domino Printing Science, har skrevet en artikel om nogle af de almindelige misforståelser og myter om digitalt tryk.

Når etikettrykkerier overvejer at investere i digitalt trykudstyr, er der ofte misforståelser om økonomien og praktikaliteterne ved digitalt tryk. Lad os aflive myterne her:

 

Myte #1: Digitalt tryk er mere komplekst end traditionelle trykmetoder

Denne myte stammer fra etikettrykkerier, der er vant til traditionelle trykmetoder som flexo og litho. Digital trykning er faktisk enklere: digitalt artwork sendes direkte til maskinen, hvilket er mere effektivt end traditionelle processer, der kræver tidskrævende opsætning. Men ligesom med alt andet udstyr kræver det de rigtige processer og uddannet personale.

 

Myte #2: Forbrugsvarer til digitalt tryk er for dyre

Selvom blæk til digitalt kan være dyrere per liter end flexo- eller litho-blæk, er det en misvisende indikator for de samlede omkostninger. Bedre blækdækning reducerer forbruget og dermed omkostningerne per kvadratmeter tryk. Når etikettrykkerier opdager dette, kan de udvide brugen af digitalt tryk til længere serier, hvilket forbedrer investeringsafkastet.

 

Myte #3: Digitale Trykmaskiner kræver specialiseret plads

Nogle digitale trykmaskiner har større fodaftryk end flexo-maskiner, og opbygningen af et ”clean room” kan være omkostningsfuld. Men der findes digitale trykmaskiner med hurtigtørrende blæk, som kun kræver kompakte tørremoduler og interne miljøkontroller, hvilket reducerer behovet for et ”clean room”.

 

Myte #4: Det er svært at finde operatører til digitale trykmaskiner

Manglen på erfarne trykprofessionelle er en udfordring, men en digital trykmaskine operatør kræver andre færdigheder end traditionelle trykprofessionelle. Da teknisk knowhow specifikt til trykindustrien ikke er nødvendig, kan konvertere rekruttere fra en bredere pulje af kandidater.

 

Myte #5: Investeringsafkastet (ROI) for enhver digitalt trykproces er det samme

Fordelene ved digitalt tryk er kendte, men ROI varierer afhængigt af udstyr. Etikettrykkerier bør være opmærksomme på de samlede omkostninger, da driftsomkostningerne kan variere. Nogle digitale trykmaskiner har teknologier, der reducerer energi- og blækforbrug, hvilket forbedrer ROI.

 

Konklusion

Der er mange misforståelser omkring digitalt tryk, men etikettrykkere bliver ofte positivt overraskede, når de opdager fordelene. De bør samarbejde med en betroet digital trykudbyder for en ærlig vurdering af ROI og støtte til at navigere i overgangen til digitalt tryk.

 

Besøg Domino Systems på Sign Print & Pack den 18. – 19. september 2024 og tal med vores eksperter om, hvordan I kan overgå til digital tryk.

Du kan også besøge Domino Printing Sciences’ European Digital Centre of Excellence i Nieuwegein, Holland. Her er der er mulighed for Hands-on demonstrationer af avanceret digital printteknologi, at netværke og diskutere dine behov med Domino’s eksperter, workshop og meget mere.

 

 

Læs den originale artikel her: Dispelling the Myths.

 

Flere nyheder

Mx-Serien automatiserer jeres kodning og mærkning og giver forbedret synlighed i forsyningskæden. Læs her
Sælger I emballage eller emballerede produkter? Ny lov om emballagekrav trådt i kraft 1. april 2024.
Læs mere om lanceringen af Loftware Cloud og find ud af, hvordan du får adgang til alle fordelene

Gå ikke glip af vigtig information!

Tilmeld dig vores Tech News, og lad os holde dig opdateret på de seneste nyheder, kampagner og arrangementer hos Domino Systems.

Du kan læse om vores persondata politik her